Drumul viei şi al vinului se pietruieşte la Drăgăşani. O lecţie de promovare a zonelor viticole împrumutată de la francezi

Data publicării:
drumul vinului

Lecţia franceză a promovării zonelor viticole a fost învăţată şi pusă în aplicare la Drăgăşani, în judeţul Vâlcea. Crame cu vin bun şi podgorii cu struguri aromaţi vor fi legate prin drumul viei şi vinului. Proiectul îşi propune să atragă mai mulţi turişti care să salveze unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară.

Primii paşi pentru înființarea drumului viei şi vinului au fost făcuți. Pe o porțiune de 3 kilometri, traseul ce leagă sute de hectare de podgorii a fost pietruit, în condiţiile în care, până acum, o călătorie cu maşina pe dealurile din jurul Drăgăşaniului era o adevărată probă de curaj.

Drumul viei şi vinului va trece prin aproape 300 de hectare de vie şi va conduce turiştii spre patru crame.

Autorităţile şi localnicii aşteaptă acum finalizarea proiectului, cu gândul la turiştii care vor înviora zona: „Vor întâlni patru crame, unde pot să viziteze, pot vedea utilajele, cu ce se lucrează, cum se face vinul, totul este automatizat”, spune Cristian Nedelcu, primarul din Drăgăşani.

Cei care vor urma drumul vinului şi viei de la Drăgăşani sunt aşteptaţi cu peisaje încântătoare, bucate gustoase şi vinuri parfumate, promit localnicii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri