Familia unui celebru scriitor își cere scuze pentru comentariile acestuia. Ce a declarat Roald Dahl acum aproape patru decenii

Data publicării:
dahl
Roald Dahl. Foto: Facebook

Familia regretatului scriitor britanic Roald Dahl, autor al unora dintre cele mai citite cărți pentru copii, a prezentat scuze duminică pentru comentariile antisemite făcute de autor în urmă cu peste trei decenii, informează DPA, potrivit Agerpres.

Roald Dahl a murit în 1990, la vârsta de 74 de ani, dar cărţile sale - "Matilda" sau "Charlie şi fabrica de ciocolată" - continuă să fie populare în rândul copiilor din întreaga lume. Cu toate acestea, există câteva episoade în viața autorului în care a făcut comentarii antisemite, lucru care i-a pătat moştenirea.

La 30 de ani de la moartea lui Roald Dahl, familia lui a cerut scuze, într-o declaraţie postată pe site-ul său oficial, „pentru durerea de durată şi de înţeles cauzată de unele dintre declaraţiile lui Roald Dahl”.

Potrivit DPA, agenţia de ştiri Press Association (PA) s-a referit la un interviu acordat revistei New Statesman în 1983, în care, de exemplu, autorul a spus: "Există o trăsătură în caracterul evreiesc care provoacă animozitate, poate este un fel de lipsă de generozitate faţă de neevrei''. "Chiar şi un împuţit ca Hitler, doar nu i-a ales fără niciun motiv", a adăugat Dahl.

"Aceste observaţii preconcepute sunt de neînţeles pentru noi şi stau în contrast cu omul pe care îl cunoşteam şi cu valorile din centrul poveştilor lui Roald Dahl", a scris familia sa.

"Sperăm că, aşa cum a făcut în cele mai bune şi în cele mai rele momente ale sale, Roald Dahl ne va ajuta să ne amintim de impactul de durată al cuvintelor", se spune în declaraţie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri