Sari la conținut
News Alert

Festival de film românesc la Madrid

Celebra sală de cinematecă Cine Dore este pentru al 6-lea an consecutiv locul în care se desfăşoară festivalul de film românesc. 6 filme artistice şi două documentare vor fi prezentate pe parcursul celor 8 zile.

Roberto Cueto, critic de film: „Cinematografia din estul Europei este destul de puțin cunoscută în Spania, dar cea română ne este mult mai apropiată. Probabil pentru că exista o apropiere între noi, începand cu limba, care este o limbă latină. De asemenea și datorită prezenței a numeroşi români aici. Avem așadar un contact bun cu ei.”

Festivalul a debutat cu pelicula Aferim! în regia lui Radu Jude. Prima seară a festivalului s-a desfăşurat cu casa închisă.

Ioana Anghel, director ICR Madrid: „Cred ca le oferim filme de calitate și asta contează foarte mult. Evident filmele majoritatea cu temă contemporană ,actuală, stârnesc mai mult interesul publicului cinefil în primul rând dar și când e vorba de un film istoric cum e Aferim! interesul este extrem de ridicat dovadă că nu mai sunt bilete seara asta.

În cele 8 zile de festival, publicul cinefil spaniol poate vedea filme precum „Un etaj mai jos”, film care a obţinut premiul „Un certain Regard” la festivalul de la Cannes, „Chuck Norris versus comunism”, şi „Lumea e a mea” de Nicolae Constantin Tanase. Unii dintre regizorii filmelor vor fi prezenţi pe parcursul festivalului.