Sari la conținut

Festivalul de Film de la Berlin a început cu cel mai nou film al lui George Clooney

George Clooney şi soţia sa, Amal, au atras toate privirile în prima seară a festivalului de film de la Berlin. Actorul a zăbovit minute întregi să dea autografe şi s-a declarat îndrăgostit de Berlinală pe orice vreme.

„Întotdeauna îmi place să vin aici, iar azi nu e rău. Am fost aici şi pe o vreme oribilă, dar toată lumea vine cu o atitudine grozavă”, declară George Clooney, actor.

George Clooney joacă alături de Channing Tatum, Josh Brolin şi Tilda Swinton în „Ave, Cezar!”, cel mai nou film al fraţilor Coen. Clooney joacă rolul unei vedete hollywoodiene din anii 50, care dispare în toiul filmărilor, iar pe urmele lui porneşte un detectiv angajat de producători să-l găsească. Filmul a fost prezentat însă în afara competiţiei.

Cel mai vechi festival de film din lume, Berlinala, nu se fereşte de politică.

„Berlinala îşi propune şi să arate că ne asumăm responsabilitatea şi vrem să împărtăşim gândurile refugiaţilor, prezenţi şi ei în program”, spune Dieter Kosslick, directorul festivalului .

Pentru prima oară după 20 de ani, Berlinala a ales un film în arabă: „Hedi”, o poveste de dragoste derulată pe fondul revoluţiei din 2011 din Tunisia. Peste 400 de filme vor fi proiectate la diferitele secţiuni ale festivalului.