FESTIVALUL DE TEATRU DE LA SIBIU. Expoziţie de costume, târg de carte şi spectacole unice

Data publicării:
abracadabra

Magie, sunet şi culoare. Aşa s-a încheiat cea de a treia zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Actori şi artişti acrobaţi au făcut parte din distribuţia unei spectaculoase piese de teatru stradal, care a îmbinat arta cu sportul şi chiar cu tehnica. Mii de oameni au venit să vadă cine câştigă încleştarea dintre eroi şi antieroi. 

Începutul nopţii a fost spectaculos, dar şi ziua a fost pe măsură. Holul de la parterul primăriei găzduieşte o lume de poveste, cu zeci de ţinute vestimentare pentru lumea teatrului. Vestimentaţia a fost concepută de celebra Doina Levinţa.

Iar scenograful de teatru şi film Dragoş Buhagiar a adus la Sibiu costume croite parcă pentru o altă epocă. ,,Secretul se află în text. Orice scenograf gânditor, cel puţin, nu spun talentat, ar trebui să citească prima dată bine textul. Mă interesează dialogul cu regizorul, cu compozitorul, cu actorii. Niciodată nu am făcut de capul meu", a declarat acesta.

Spectacolele în aer liber sunt gratuite

Nu departe de expoziţia vestimentară, organizatorii festivalului s-au gândit să le ofere turiştilor şi un strop de lectură, la tradiţionalul Târg de carte. Vânzătorii au pregătit reduceri de până la 50 la sută pentru cele peste 4.000 de titluri expuse în Piaţa Mică. Şi, spre surprinderea lor, vânzările au mers foarte bine.

La ediţia a douăzecea a Festivalului Internaţional de Teatru sunt programate 350 de evenimente. La spectacolele în aer liber accesul este gratuit, iar la reprezentaţiile în sală un biet costă cel mult 10 euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri