Festivalul de Teatru de la Sibiu: „Faust" s-a jucat cu casa închisă pentru al nouălea an la rând 

Data publicării:
festivalul de teatru sibiu fb 4-1

În cea de-a treia zi a Festivalului de Teatru de la Sibiu, cel mai aşteptat moment a fost spectacolul „Faust". Actorii urcă pe scenă în această producţie-eveniment de nu mai puţin de nouă ani. 

„Şi eu îl simt diferit de fiecare dată. Pentru că așa e în teatru. Clipa e neprețuită. Atunci îl joci, atunci e important, apoi, gata. Data viitoare va fi altfel. Nu va fi la fel. Nu e ca la film”, a explicat Ofelia Popii, actrița care îl interpretează pe Mefisto.

Reprezentaţia este sold-out de acum o lună, iar unii dintre spectatori au bătut sute de kilometri ca să o vadă.

„Ştiu piesa pe de rost şi mi se pare genială. Şi Purcărete mi se pare genial, ca şi regizor”, a spus un spectator. 

„Este probabil una dintre cele mai impresionante piese de teatru pe care eu le-am văzut, iar eu merg la foarte multe festivaluri internaţionale şi am văzut multe teatre internaţionale”, a adăugat un alt spectator.

„Am văzut „Călătoriile lui Guliver" ale lui Silviu Purcărete la Festivalul din Edinburgh, acum doi ani, şi nu m-am putut opri să mă gândesc la piesa aceea, de atunci. Sigur că mi-am dorit să văd tot ce a pus în scenă vreodată”, a explicat o spectatoare.

FITS: Spectacole exotice şi piese de Shakespeare

„Faust” nu a fost singura surpriză pregătită de organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Cei care nu s-au ascuns în case de ploaie au avut parte de momente impresionante chiar şi în cartierele cele mai îndepărtate din oraş. O trupă de tineri actori, coordonată de Marian Râlea, a adus piesele lui Shakespeare în parcuri.

Spectacolul a făcut parte din seria de moment inedite pregătite de organizatorii FITS pentru a marca 400 de ani de la moartea dramaturgului William Shakespeare. Astfel, Shakespeare Lives (Teatrul Shakespeare's Globe, în parteneriat cu British Council) va organiza o proiecție-maraton cu 37 de scurt-metraje realizate după piesele lui Shakespeare, incluzând scene filmate în locațiile pe care și le-a imaginat autorul când le-a scris.

De asemenea, vor fi montate în cadrul festivalului mai multe piese semnate de dramaturgul William Shakespeare: „Noaptea bufonilor”, „A douăsprezecea noapte” și „Visul unei nopți de vară”. 

De asemenea, centrul Sibiului a fost încălzit de spectacole exotice, dar şi de trupe nonconformiste. Concertul unei orchestre din Belgia, care combină muzica tradiţională est-europeană cu accente rock, a stârnit ropote de aplauze.

Printre numele mari care se regăsesc pe afişul de astăzi al festivalului se numără Marcel Iureş şi Medeea Marinescu. Pe străzi sunt aşteptaţi jongleri, o fanfară inedită şi dansatori. 

A 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu a început pe 10 iunie şi se încheie duminică, pe 19 iunie. În cele 10 zile ale festivalului vor avea loc 449 de spectacole, inclusiv unele în cea mai nonconformistă sală de teatru din România – o fostă hală industrială, care poartă acum numele de „Fabrica de Cultură”.

Citiți și:
Surprize la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Festivalul de Teatru de la Sibiu transformă spectacolul într-un mod de viaţă
Buget de 9 milioane de euro pentru Festivalul de Teatru Sibiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri