Festivalul de teatru de la Sibiu s-a încheiat cu profit. Turiştii au cheltuit aproape 2 milioane de euro 

Data publicării:
circ-de-strada

Amar Dipsin a venit tocmai din India pentru Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu. Tânărul a rămas impresionat de spectacolele ţinute de-a lungul celor 10 zile, aşa că s-a hotărât să mai rămînă o vreme în ţara noastră. 

„Am vrut să vin aici în vizită. A fost visul meu. Mereu m-am gândit că voi vizita România cândva. Până acum am cheltuit peste 500 sau 600 de euro. E în regulă, pentru că suntem aici deja de o săptămână şi putem merge în vizită la Bucureşti. Poate merită mai mult de 2.000 de euro această vacanţă", spune Amar Dipsin.

Peste 4.000 de turişti au făcut rezervări cu o lună în avans la pensiunile şi hotelurile din Sibiu, pentru perioada festivalului. În medie, fiecare a cheltuit 500 de euro, iar asta înseamnă încasări de două milioane de euro pentru hoteluri şi restaurante.

„Mi se pare o chestie extraordinară să vină în Sibiu atâţia turişti din toate colţurile lumii doar pentru acest festival. Ne ajută şi pe noi comercianţii foarte mult să trăim un pic mai bine în perioada festivalului de teatru”, declară Marius Rafa, proprietarul unei cafenele.

Bugetul festivalului a fost de 6 milioane de euro

Festivalul de teatru de anul acesta a avut un buget de peste 6 milioane de euro. Grosul finanţării a venit din sponsorizări şi din bugetul Primăriei Sibiu. Ediţia din 2013 a lăsat în urmă şi o alee de stele, inspirată de celebra „Walk of Fame” de la Hollywood. Şase mari nume ale teatrului şi filmului se regăsesc deja pe aleea celebrităţilor din Sibiu. Organizatorii promit şi alte surprinze la ediţia de anul viitor.

„Triumful de astăzi înseamnă construcţia de mâine. Nimic nu e rupt din context. Există o continuitate a succesului, a capacităţii de a te afla acolo sus, pe creasta valurilor. Vă asigur că celelate ediţii care vor veni vor fi peste ceea ce aţi văzut”, spune Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

În timpul festivalului au fost puse în scenă peste 350 de spectacole. Multe reprezentaţii s-au ţinut în stradă, iar la acestea accesul publicului a fost gratuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri