Festivalul George Enescu 2017. Programul zilei - 4 septembrie

Data publicării:
21248598_1462853143750146_2551718723346603826_o
Foto: Cătălina Filip

Festivalul Internaţional ”George Enescu” 2017 a început sâmbătă, cu opera ”Oedipe”, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, la Sala Palatului din Bucureşti. Peste 80 de evenimente şi mai mult de 3.000 de artişti urmează să facă parte din evenimentul care se va desfăşura în Capitală şi în alte şapte oraşe din România - Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Sibiu.

21248598_1462853143750146_2551718723346603826_o
Foto: Cătălina Filip

În cadrul evenimentului, aflat la cea de-a 23-a ediţie, sunt programate 75 de concerte în Bucureşti şi 12 concerte în celelalte şapte oraşe. Programul poate fi accesat AICI

Între invitaţii acestei ediţii se numără bas-baritonul Bryn Terfel, premiat cu Grammy, tenorul Jonas Kaufmann, violonista Anne-Sophie Mutter, pianistul rus Nikolai Lugansky, Jordi Savall, David Garrett, London Philharmonic Orchestra şi Munchner Philharmoniker.

Primăria Capitalei prin Arcub organizează în luna septembrie o nouă serie de concerte de muzică clasică în aer liber, cu acces gratuit, în cadrul evenimentului conex al festivalului - Piaţa Festivalului George Enescu, care va avea loc în perioada 2 – 10 septembrie, în Piaţa George Enescu, informează News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În continuarea concertelor live, între 11 şi 24 septembrie, publicul va avea ocazia să urmărească în Piaţa Festivalului transmisiunile în direct ale concertelor de la Sala Palatului. În aceeaşi perioadă, pe scena din Piaţa George Enescu vor avea loc zilnic, între orele 17.00 şi 19.00, concerte şi spectacole ale elevilor de la şcolile de muzică din Bucureşti şi ale studenţilor de la Conservatoarele din ţară.

Din programul ediţiei din acest an al Pieţei Festivalului, organizatorii anunţă colaborări ale orchestrelor, dirijorilor şi instrumentiştilor români cu muzicieni din Austria, Italia, Franţa, Spania, Germania, Cehia şi Venezuela, dar şi prezenţa artistului Alexandru Tomescu care urcă pe scena din faţa Ateneului Român cu vioara Stradivarius Elder.

De neratat în cele nouă zile de concerte live dedicate celei de-a XXIII-a ediţii a Festivalului George Enescu este şi colaborarea unuia dintre cele mai vechi ansambluri muzicale din România, Filarmonica de Stat Sibiu, cu cel mai nonconformist dirijor al momentului, Cristian Lupeş.

Printre premierele ediţiei din 2017, spectacolul internaţional de succes ”La Vida Loca” va prezenta cele mai îndrăgite cântece şi dansuri latino americane intrepretate de Matei Ioachimescu şi Alfredo Ovalles.

O prezenţă importantă în programul festivalului din acest an este The Enescu Project, grupul de tineri muzicieni înfiinţat cu scopul de a readuce în atenţia publicului muzica de cameră compusă de George Enescu. Proiectul a fost creat anul trecut de violonista germană de origini române Alexandra Bartoi şi a prezentat deja muzica maestrului în Europa şi mai ales Germania.

Orchestra Metropolitană Bucureşti dirijată de Daniel Jinga va fi prezentă în festival alături de  tenorii  Marcel Pavel, Vlad Miriţă şi Andrei Lazăr cu un program de arii celebre.

În închiderea Pieţei Festivalului din acest an, Sinfonietta Wien, tânăra orchestră din Capitala Austriei,  va aduce la Bucureşti spiritul aristocratic vienez în concertul de închidere a Pieţei Festivalului 2017, alături de dirijorul Cristian Nenescu, de soprana Rodica Vică şi baritonul din Spania Marco di Sappia.

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului ”George Enescu” se va încheia pe 24 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri