Film de Cannes, realizat de un elev din Bucureşti

Data publicării:
Dan Iliuta

Tibi, eroul care dă numele scurtmetrajului, este un tânăr al cărui tată a murit, aparent într-un accident. Dar câteva detalii pe care le citeşte într-un bilet trimis de un anonim îl fac pe Tibi să pornească în căutarea unui alt adevăr. Iar simpla căutare se transformă brusc într-o aventură.

La scenariu au lucrat aproape toţi cei implicaţi în filmare. Dar ideea a venit dintr-o experienţă personală a regizorului.

Totul s-a întâmplat undeva prin cafenelele din jurul liceului, mergeam dimineaţa la liceu şi, după-amiaza, mai stăteam câteva ore bune ca să finalizăm povestea, ca să finalizăm scenariul. Nu ştiam dacă să îi mai dau viaţă tatălui său sau nu. Faţă de ce era prima dată - era un film de acţiune mai mult decât dramă - s-a schimbat complet”, spune Dan Iliuţă, regizorul filmului.

Dan Iliuţă a fost ajutat de profesori şi de colegii din liceu. Cel mai greu, spun ei, a fost să lucreze eficient peste 10 ore pe zi.

Îmi amintesc cu siguranţă prima zi de filmat cu figuraţie. Am mers în Caragiale să filmăm, în pauza de masă. A fost cea mai mare distracţie, muzică, dans, improvizaţie, actorie, a fost o nebunie!”, spune Cristian Drăgan, elev.

„Mi-a spus despre acest film, dar nu prea eram eu încrezător. Am aflat recent că s-au calificat la Cannes, îi felicit, sunt chiar mândru de ei!”, spune şi profesorul Constantin Trandafir, de la Liceul Gheorghe Lazăr.

Filmările au început în decembrie şi au durat aproape trei luni.

Vlad Galer, student la actorie, spune că, în lucrul cu echipa de liceeni, i-a plăcut entuziasmul acestora. Şi Cezara Munteanu, studentă la actorie, afirmă că a fost foarte interesant faptul că nişte puşti de liceu doresc să ajungă la Cannes şi că, astfel, s-a gândit să-i ajute.

Numai că drumul până la Cannes costă. Tinerii încearcă să strângă bani pentru a ajunge pe croazetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri