FOTO VIDEO. Artiştii schimbă scena cu Piaţa Universităţii, unde cer semnături pentru schimbarea Constituţiei

Data actualizării: Data publicării:
180718_ACTORI_SEMNATURI_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Actori celebri schimbă scena cu strada şi cer în loc de aplauze semnături pentru schimbarea Constituţiei. Vor să fie scris în cea mai importantă lege că cine este condamnat de judecători nu are voie în funcţii publice. Timp de o săptămână, artiştii şi-au făcut sediu de campanie în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

180718_ACTORI_SEMNATURI_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
180718_ACTORI_SEMNATURI_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Galerie FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Victor Rebengiuc: „Am venit ca un om civilizat să semnez pentru o ţară care să nu aibă persoane cu pedepse penale la conducere. Care e mesajul dumneavoastră pentru cei care au astfel de condamnări şi totuşi insistă să rămână la putere? Ce mesaj pot să am? Pot să le spun un civilizat La revedere”.

Oana Pellea: „Strângem semnături şi sperăm ca ţara asta să aibă viitorul pe care îl merită. Nu sunt aici în calitate de actor. Sunt aici în calitate de cetăţean şi cred că e datoria mea să fiu aici.”

Marius Manole: „Acum cred că oamenii au conştientizat gravitatea faptului că nu îţi îndeplineşti datoria ta de cetăţean. Dacă tu nu votezi pe mine mă afectează. Pentru că cineva nu a votat noi trebuie să stau în centrul Capitalei cu domnul Rebengiuc la 80 de ani, cu doamna Oana Pellea, ca să facem efortul ăsta. Acum noi tragem toţi pentru toţi.”

Încă de la ora 17.00, cei trei mari actori, precum şi actori tineri de la Teatrul Naţional sau teatre independente sunt în Piaţa Universităţii. Reacţiile oamenilor au fost diverse. Cei mai mulţi care au fost abordaţi de actori au semnat pentru schimbarea Constituţiei, în timp ce alţii s-au arătat dezinteresaţi de acest demers, început în urmă cu câteva luni.

Sunt peste 300.000 de semnături strânse.

Iniţiatorii şi-au propus să ajungă la 500.000 de semnături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri