FOTO VIDEO. Hanul Gabroveni și-a recăpătat strălucirea de acum 200 de ani

Data publicării:
1 1

În atmosferă de gală, zeci de diplomaţi, oameni de cultură, actori sau personalităţi publice au venit la inaugurarea Hanului Gabroveni. Printre oaspeţi: premierul Victor Ponta şi câţiva dintre miniştri.

Tăierea panglicii a fost înlocuită de un tur al clădirii restaurate complet, dar şi de o ceremonie în care primarul general Sorin Oprescu a înmânat diplome celor care au contribuit la promovarea Bucureştiului.

Construit acum 200 de ani, Hanul Gabroveni a intrat în reparaţii capitale în 2012. După renovări de 37 de milioane de lei, clădirea devine Centrul Cultural al Capitalei.

„Acum doi ani şi jumătate, când am început restaurarea hanului, aici era o ruină. Ne-am asumat că vom readuce monumentul cât mai aproape de original”, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Vreau doar să vă felicit pentru acest eveniment, să urez La mulţi ani Bucureştiului, 555 de ani”, a spus Victor Ponta, premierul României.

„Să faci un centru cultural aci, aşa se face peste tot în lume, în clădiri reabilitat, în vechi hale, în vechi fabrici, se fac expoziţii, se fac centre culturale. Ele trebuiesc în felul ăsta exploatate”, a adăugat Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii.

Inaugurarea Hanului Gabroveni coincide cu începerea Zilelor Bucureştiulul. La sfârşitul săptămânii, Capitala sărbătoreşte 555 de ani de atestare. Sâmbătă şi duminică, în Parcul Cişmigiu, în Centrul Istoric, la Piaţa Constituţiei, Piaţa Universităţii, la artezienele din Piaţa Unirii, dar şi la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia vor avea loc manifestări culturale, spectacole de muzică şi proiecţii de lumini. Tot în weekend, publicul poate vizita gratuit şi Hanul Gabroveni.

Foto: Facebook Sorin Oprescu

Sărbătoare pentru București. Trafic restricționat din cauza concertelor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri