Furtul tablourilor din Olanda, subiect de film. Tudor Giurgiu are deja în vedere doi actori pentru proiectul său

Data publicării:
tablou rotterdam-1

Scena reală din timpul achetei furtului de tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam ar putea fi ecranizată în cel mai recent film al regizorului Tudor Giurgiu.

Am primit un telefon din partea unui bun prieten, fotograful Cristian Movilă, care a fost alături de jurnaliştii de la New York Times. S- a întors absolut bulversat şi mi-a spus: Tudor, e o lume nemaipomenită, cea de acolo, de unde provin presupuşii suspecţi”, povestește regizorul.

Pelicula va reda pas cu pas firul evenimentelor care au dus la dispariţia tablourilor a căror valoare depăşeşte, conform experţilor, 18 milioane de euro. Furtul a avut loc în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 si a fost opera unui grup alcătuit din şase persoane.

Inițial, procurorii au bănuit că operele de artă au sfârşit într-o sobă din satul Carcaliu, din județul Tulcea. În fața instanței însă, Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, unul dintre suspecții în dosarul furtului, a anunțat că nu a distrus tablourile.

Rolul mamei unuia dintre hoţi i se potriveşte ca o mănuşă actriţei Luminiţa Gheorghiu, spune regizorul.

„Mă gândeam mult când am văzut personajul mamei, mama în viața reală, Olga Dogaru, sigur ca m-am gândit la Luminița Gheorghiu, care deja e o mamă care, iată, și-a mai salvat un fiu, a vrut să-l scape cu orice preţ, în filmul 'Poziţia Copilului'”, explică Tudor Giurgiu.

Filmul va fi realizat în limba engleză, iar regizorul Tudor Giurgiu are deja în minte încă un actor cu care vrea să colaboreze:„Sam Riley, care a fost și la Cluj la Festivalul de film la TIFF. Sam cunoaște foarte bine România”, spune Tudor Giurgiu.

Regizorul afirmă că pentru realizarea peliculei are nevoie de un buget de cel puţin 5-6 milioane de euro. Filmările ar putea începe în 2015, astfel încât în 2016 să ajungă pe marile ecrane. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri