Sari la conținut

G. Liiceanu: Următorul roman al lui Mircea Cărtărescu, una din cărțile mari ale istoriei literaturii lumii

„Pe 20-21-22 noiembrie este vârful (târgului Gaudeamus, n.r.). Se fac marile lansări. Atunci îți capeți încrederea că cartea are un sens pe lume. E uluitor să vorbești și să prezinți o carte în fața a câtorva sute de oameni care stau ore întregi în picioare ca să afle ceva despre noua „hrană” spirituală care le este propusă. Se întâmplă lucruri care în imediatul vieții noastre nu sunt sesizate ca făcând parte din istoria imediată”, a spus Gabriel Liiceanu.

„Important la aceste târguri este când se nasc evenimente care vor face istoria culturii acestei țări. Va fi lansat ultimul roman al lui Mircea Cărtărescu. Ultimul capitol a fost trimis alaltăieri la editură. E un roman magnific, fluviu, de 800 de pagini. Va fi una din cărțile mari ale culturii istoriei românești și una din cărțile mari ale istoriei literaturii lumii. Cărtărescu, după gustul meu, este unul din marii scriitori ai lumii, în clipa de față”, a mai spus scriitorul.

În același timp, Mircea Cărtărescu a anunțat pe Facebook faptul că a terminat următorul lui roman: „Am terminat cartea, am predat-o editurii, apare la Gaudeamus”.

Urmăriți principalele declarații ale lui Gabriel Liiceanu și înregistrarea integrală a emisiunii.