George Motoi: „E o alunecare spre vulgaritate. Nu se poate să continue mizeria la infinit”

Data publicării:
george motoi digi

Întrebat fiind cum a evoluat spectatorul, George Motoi a răspuns făcând referire la oamenii din ziua de azi, în general, fără să se refere strict la persoanele care vin la teatru.

„Mă amuză tot ce văd în jurul meu acum. De multe ori e o alunecare spre facil, spre supreficialitate, spre vulgaritate. Libertatea şi democraţia care ne-au năpădit după Revoluţie au mari riscuri. Lângă ele nu se alătură şi rigoarea, responsabilitatea, mai ales în artă. Se ajunge în loc de libertate la libertinaj, de democraţie la haos, şi de aici foarte multe compromisuri, printre care răsare şi câte o mare izbândă, la care ne crucim cu toţii că încă se poate. În loc ca acest „se poate” să fie dezvoltat, i se dă în cap. Sunt mulţi mediocri. Eu mă amuz de lucrurile astea. De ce să le iau în serios? Trebuie să avem şi puţină decenţă, demnitate şi e mai comod să nu le ai”, a comentat marele actor. 

Acesta crede, însă, că lucrurile vor merge spre mai bine, la un moment dat, urmând ca oamenii să se îndrepte spre lucrurile morale.

„Eu sunt foarte optimist, totuşi. Nu se poate să continue mizeria la infinit. E un proces firesc. Trebuie să ne săturăm până în gât, apoi să renunţăm la toate prostiile şi să revenim la ceea e frumos şi bun. Lumea trebuie să revină la seriozitate. Revoluţia a fost foarte necesară, dar a debusolat pe foarte mulţi. Nu ştim ce să facem cu libertatea. Libertatea înseamnă o foarte mare răspundere. E atât de periculos să fii liber”, a mai spus acesta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri