Gheorghe Visu: E foarte greu să găsesc ceva care să se ridice la nivelul de popularitate al lui State

Data publicării:
visu state

Mi-e greu să mă întorc acum în vreo producție de televiziune și să fac altceva. E foarte greu să găsesc altceva care să se ridice la nivelul de succes și popularitate al acestui personaj. State a fost aproape un accident. Eu jucam deja de doi ani la Pro și am zis de ce să nu fac ceva haios”, a declarat actorul, cu referire la rolul din telenovela „Inimă de țigan”.

Silviu Purcărete, Cătălina Buzoianu, Sanda Manu i-au încredinţat încă din studenţie roluri importante, pentru că au avut încredere în talentul lui, iar de mai bine de 20 de ani este actor al Teatrului Mic.

Deşi a jucat Cehov, Bulgakov, Shakespeare, Caragiale, românii îl cunosc şi îl iubesc pe Gheorghe Visu, datorită personajului State din telenovela „Inimă de ţigan”. Dar acesta este doar unul dintre rolurile care îl înscriu în galeria marilor actori români.

„Eram foarte simplu şi direct, în anii 80,90 şi am devenit histrionic. Dau cam mult din mâini, mai ales după State”, a recunoscut actorul.

Gheorghe Visu îşi aminteşte de anii studenţiei, de debutul la Naţionalul bucureştean, de concursul pe care l-a dat pentru a fi actor la Teatrul Mic, dar şi de momentul în care a devenit conştient de personalitatea lui.

Eram deja în anul 1. Găsisem o colecţie de povestiri Zoşcenko, învăţasem pe dinafară şi le cam spuneam pe la petreceri, până să mă apuc să cant la chitară. Scopul era să am haz. Nici nu ştiam atunci că trebuie să faci o fată să radă, dar intuiam. Şi aşa m-am apucat eu de teatru”, a mai povestit Gheorghe Visu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri