Globurile de Aur 2014: Au fost anunţate nominalizările. Drama „12 Years a Slave” şi thrillerul politic „American Hustle” concurează pentru cel mai bun film

Data actualizării: Data publicării:
glob

O dramă impresionantă despre sclavie şi un thriller politic sunt peliculele care au strâns cele mai multe nominalizări pentru ediţia de anul viitor a Globurilor de Aur, cele mai importante premii acordate în industria cinematografică după Oscaruri. Gala de decernare va avea loc pe 12 ianuarie, în cadrul unei ceremonii găzduite la Hotelul Beverly Hilton, din Hollywood.

12 Years a Slave” (12 ani de sclavie) spune povestea unui bărbat de culoare liber din statul New York, răpit şi vândut ca sclav în sudul Statelor Unite. A primit şapte nominalizări la Globurile de Aur, inclusiv pentru „Cel mai bun film” şi „Cel mai bun actor de dramă” - Chiwetel Ejiofor.

Tot şapte nominalizări, inclusiv „Cel mai bun film de comedie” şi „Cel mai bun actor într-un rol principal”, a primit şi musicalul „American Hustle” - Scandal în stil american. Este o poveste care se concentrează pe un caz de corupţie complicat din anii 70, cu ramificaţii în Congresul SUA.

La categoria televiziune, conduce serialul Breaking Bad, nominalizat la categoria „Cel mai bun serial de dramă”, dar şi „Cel mai bun actor într-un serial de dramă”.

Cât priveşte nominalizările pentru „Cel mai bun actor de dramă”, lupta este strânsă: pe listă se află Robert Redford şi Tom Hanks. Favorit este însă actorul Idris Elba, interpretul lui Nelson Mandela, din pelicula „Mandela – Long Walk to Freedom” - Lungul drum spre libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri