"Ilegitim" se lansează mâine la Berlinala 2016

Data publicării:
festival berlin getty images

"Ilegitim" este un film despre iubirea interzisă dintre un frate şi sora lui şi despre relaţia cu tătăl lor. O producţie un buget infim, în care scenariul a fost modificat din mers.

A fost o poveste de iubire imposibilă, să spunem aşa. Pe parcurs s-a lucrat destul de mult, am lucrat mult. A apărut ideea incestului şi mai sunt alte câteva idei acolo. Despre alegeri morale, graniţa dintre adevăr şi neadevăr. Dar în principal e o poveste de iubire,” spune Adrian Sitaru, regizorul filmului.

Am lucrat un an de zile la personaje şi la situaţii şi s-a tras o singură dublă dup-aia. 14 zile încontinuu,” povesteşte Alina Grigore, actriţă.

Nu am avut replici şi, pe baza scenei şi a situaţiei care era deja prestabilită, noi improvizam. Dar niciodată nu ştiam practic ce o să se întâmple în fiecare scenă. Aveam aşa o idee, dar nu ştiam unde o să ducă pentru că ne surprindeam foarte mult între noi,” precizează Robi Urs, actor.

"Ilegitim" intră în zone tabu: în film nu e vorba doar despre relaţia incestuoasă dintre cei doi fraţi, ci şi despre avort.

Într-adevăr, incestul e un subiect tabu şi am prieteni care spun că le e greu să se uite la astfel de lucruri. Pe de altă parte, noi când am făcut research-ul pentru film am aflat că se întâmplă foarte, foarte des chestia asta şi sunt lucruri de care nu se vorbeşte,” adaugă Bogdan Albulescu, actor.

Fllmul va avea premiera sâmbătă, în cadrul secţiunii Forum a Festivalului de Film de la Berlin, iar echipa a plecat vineri spre Germania.

Sperăm să fie bine primit şi să avem parte de critici bune. Evident că ne-am dori şi un premiu, dar nu ăsta e gândul principal,” mai spune Robi Urs.

Nu sunt premii cu urşii cei mari, nu este din competiţia oficială. Sunt nişte premii acolo, deci ar putea să fie un premiu,” zice Adrian Sitaru.

În ultimii ani, filmele româneşti au avut succes la Berlinală. În 2013, "Poziţia Copilului", de Călin Peter Netzer, a câştigat Ursul de Aur. Iar anul trecut "Aferim", al lui Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună regie.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin a început joi seara. 18 filme vor intra anul acesta în competiţia oficială. Câştigătorii secţiunii "Forum", unde participă şi pelicula "Ilegitim" vor fi anunţaţi vinerea viitoare. În România, filmul va avea premiera pe 18 martie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri