Galerie Foto Interes uriaș pentru expoziţia Ramses al II-lea de la Paris. Peste 145.000 de bilete au fost deja vândute

Data publicării:
Sarcofagul faraonului Ramses al II-lea este prezentat la o expoziție la Paris pe 6 aprilie 2023.
Sarcofagul de lemn al faraonului Ramses al II-lea este piesa centrală a expoziției de la Paris. Foto: Profimedia Images

Peste 145.000 de bilete au fost vândute deja pentru expoziţia consacrată faraonului Ramses al II-lea, înainte de deschiderea acesteia vineri, la Paris, mai mult decât la expoziția precedentă dedicată lui Tutankhamon, au anunţat organizatorii.

"Am vândut peste 145.000 de bilete, ceea ce reprezintă un număr mai mare de prevânzări decât cele pentru Tutankhamon (aproximativ 120.000). Acest lucru arată într-adevăr entuziasmul publicului în aşteptare, mai ales când am anunţat prezenţa sarcofagului lui Ramses al II-lea doar aici, la Paris", a declarat joi Anthony Tann, preşedintele Expoziţiilor Patrimoniului Mondial, care organizează evenimentul, în cadrul unei conferinţe de presă, informează Agerpres.

La expoziția dedicată faraonului Tutankhamon au venit, în total, 1,4 milioane de vizitatori, în 2019.

Expoziţia este deschisă până la 6 septembrie la Grande Halle de la Villette.

Peste 145.000 de bilete au fost vândute pentru expoziţia consacrată faraonului Ramses al II-lea de la Paris. Foto: Profimedia Images
Peste 145.000 de bilete au fost vândute pentru expoziţia consacrată faraonului Ramses al II-lea de la Paris. Foto: Profimedia Images

Franţa este singura ţară din Europa care găzduieşte această expoziţie şi, mai presus de toate, singura care expune sarcofagul din lemn pictat al lui Ramses II (fără mumie), datorită cooperării fără precedent dintre Franţa şi Egipt.

"În Egipt avem 250 de misiuni (arheologice) străine din 25 de ţări. Cei mai numeroase, 54, sunt formate din francezi", a declarat Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, în cadrul conferinţe de presă.

Expoziţia prezintă peste 180 de piese originale (statui, bijuterii), dintre care unele nu au părăsit niciodată Egiptul în decurs de peste trei mii de ani.

Expoziția a mai fost organizată în Statele Unite şi va merge și în Australiei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri