Interzis minorilor: „La vie d'Adele” - „Blue Is the Warmest Color”, în cinematografele româneşti din 1 noiembrie

Data publicării:
adele

A şocat şi a încântat Franţa, iar acum vine şi în Bucureşti. Pelicula „La vie d'Adele” („Blue Is the Warmest Color”), câştigătoare a premiului Palme D'Or, va fi prezentată în avanpremieră la Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest. Criticii francezi spun că producţia a şocat publicul din cauza scenelor erotice dintre două protagoniste, interpretate de Lea Sezdoux şi Adele Exarchopoulos. Premiera va avea loc în cinematografele din România pe 1 noiembrie şi este interzisă minorilor.

Filmul tratează un subiect delicat, puţin abordat în cinematografie: pasiunea dintre două femei, una adolescentă şi alta ajunsă la maturitate, din medii sociale diferite. Pelicula a fost criticată îndelung de presa franceză pentru că nu ar fi un exemplu bun pentru tineri.

Ceea ce m-a interesat înainte de toate a fost să povestesc viaţa unei tinere care va deveni femeie. Cred că este foarte dificil să vorbim de un singur subiect al filmului”, spune regizorul Abdellatif Kechiche.

Numele real al actriţei principale a dat şi titlul peliculei. Regizorul a luat această decizie pe parcursul filmărilor. „Legătura s-a făcut treptat, pe măsură ce a evoluat scenariul şi am început să turnăm filmul. Nu ştiam în ce moment personajul, Adele, va lua amploare. În timpul filmărilor mi-am dat seama că în jurul acestui personaj vreau să fac povestea”, explică autorul.

Filmul a fost interzis în mai multe ţări din cauza scenelor sexuale explicite între două femei. În Franţa, pelicula este interzisă minorilor sub 12 ani, iar în Statele Unite limita de vârstă este de 17 ani.

În Capitală, filmul are premiera pe 1 noiembrie, iar în ţară, pelicula va rula în cinematografele din Cluj, Braşov, Constanţa, Timişoara şi Iaşi.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri