Sari la conținut

Ion Caramitru le ia apărarea balerinilor străini: „E o ruşine ce se întâmplă acum în cultura română“Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, secţia română, l-a premiat, sâmbătă seară, pe Ion Caramitru, ambasador cultural Shakespeare în România, actor care a jucat memorabil roluri antologice din Shakespeare, printre care un Hamlet, ca şi un Prospero de neuitat. Ceremonia, în cadrul căreia Ludmila Patlanjoglu a rostit un laudatio pentru Ion Caramitru, a avut loc pe scena mare a Teatrului "Marin Sorescu", din Craiova, la finalul spectacolului lui Thomas Ostermeier, "Richard III", spectacol care a marcat şi închidere ediţiei din 2016 a Festivalului Shakespeare.

„E o ruşine ce se întâmplă acum în cultura română. E un coşmar pe care îl trăim de patru luni jumătate. M-aş bucura să vă anunţ că acesta s-a terminat...”, a declarat Ion Caramitru, pe scena de la Craiova.

Ion Caramitru, fost ministru al Culturii, aflase că, la Bucureşti, sâmbătă seară, pe scena Operei Naţionale fusese blocată reprezentaţia celui de al treilea spectacol.

"Este inadmisibil ce se întâmplă", a declarat, pentru Adevarul, Ion Caramitru.

Citiți și: 

Încă un spectacol anulat la Operă. Johan Kobborg: "România, accepţi asta? Europa, accepţi asta?"