Jean Sévillia, scriitor francez: S-a spus că nu le poate fi contestat homosexualilor dreptul de a se căsători. Eu cred că poate fi

Data publicării:
jean sevillia 1

Luca Niculescu: De ce deseori în titlurile cărților dumneavoastră găsim cuvinte precum „corect”, „incorect”, chiar și „terorism intelectual”?

Jean Sévillia: Astăzi există o tendința dominantă, o expresie care vine din Statele Unite ale Americii, cea a corectitudinii politice. Principiul ei este că unele poziții sunt legitime, iar altele sunt mai puțin legitime. Prin cărțile mele încerc să restabilesc echilibrul între aceste două poziții. Stânga ar fi legitimată ca reprezentant al Binelui, iar dreapta ar trebui să se scuze tot timpul pentru că este de dreapta. Eu refuz acest dezechilibru.

Luca Niculescu: Vorbiți aici despre dezbaterea din Franța, pentru că în România dezbaterile sunt puțin diferite.

Jean Sévillia: S-a spus că nu le poate fi contestat homosexualilor dreptul de a se căsători. Eu cred că poate fi contestat acest drept. Asta nu înseamnă că îi disprețuiești pe homosexuali sau că le vrei răul. Eu nu cred că un copil crescut de doi bărbați sau de două femei beneficiază de aceleași lucruri ca un copil crescut de un bărbat și o femeie.

Luca Niculescu: Pe de altă parte există, însă, din ce în ce mai mulți copii crescuți de mame singure sau chiar de tați singuri...

Jean Sévillia: Jean-Paul Sartre, filozoful nostru național, a spus că 'un anticomunist este un câine'. Anticomuniștii erau acuzați practic de fascism. În anii '60, la liceu, ni se spunea că URSS-ul avea să depășească SUA pe plan economic. Era un sistem de minciuni incredibil.

Urmăriți întreaga discuție în această seară, de la ora 20:10, la Imparțial, pe Digi24 HD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri