Sari la conținut

Johan Kobborg rămâne la Opera Națională

Întrebată dacă o are în vedere pe Beatrice Rancea pentru conducerea Operei, noul ministru al culturii a spus că este posibilitatea pe care o ia în considerare. „Trebuie doar să clarificăm modalitatea în acest acest lucru poate fi făcut”, a adăugat Corina Șuteu.

Rămâne și Johan Kobborg? au vrut să știe ziariștii. „Firește”, a răspuns Corina Șuteu. „Situația de la Operă e așa cum a fost comunicată, pentru că ultima persoană care a avut dialog direct cu cei de la Operă a fost vicepremierul Dîncu și am preluat sugestiile sale, pe care acum le studiez din punct de vedere tehnic. (...) Să nu ne imaginăm că e vorba de a veni cineva providențial, nu, ci va veni cineva potrivit acum, pentru ca funcționarea Operei să intre într-o normalitate de natură instituțională și să poată din nou avansa, evolua și permite într-adevăr să se reașeze pe o structură solidă și echilibrată”, a precizat noul ministru al culturii. 

Corina Șuteu a mai spus că deocamdată nu există alte propuneri pentru conducerea Operei. „La Iași, Beatrice Rancea a avut mandate extraordinare, notate cu 10 de fiecare dată și tocmai din acest punct de vedere trebuie să găsim o formulă ca acest tip de trecere să fie bun și pentru ea, și pentru noi, și pentru Opera din Iași, pentru că reușita ei la Opera din Iași e remarcabilă”, a adăugat Corina Șuteu. 

Citiţi şi:

Vasile Dîncu: Johan Kobborg nu poate înțelege cum ne-a transformat perioada comunistă 
Discuţii fără rezultat la Operă. Johan Kobborg: Această ţară nu are ministru al Culturii
Scandalul de la Operă, mediat de vicepremier

EXCLUSIV. Alina Cojocaru: Mi-a fost teamă că se va termina aşa