JURNALUL DE SEARĂ. Emil Hurezeanu a prezentat fotografii inedite cu actrița Irina Petrescu

Data publicării:
19032013 20irina-55758

Emil Hurezeanu a povestit că a cunoscut-o pe Irina Petrescu, care s-a stins din viață marți, în urmă cu aproximativ zece ani, când a avut-o invitată la una dintre edițiile emisiunii „România mea”.

Atunci am petrecut o săptămână cu ea, găsind locuri, cotloane, amintiri, cărți, oameni pe care i-am cunoscut, experiențe. M-a impresionat foarte mult că, dincolo de actrița încă frumoasă, misterioasă, am descoperit un om foarte deștept, cu o logică extraordinară, cu o sensibilitate artistică foarte strunită”, a spus jurnalistul.

După filmările de atunci, Irina Petrescu i-a dăruit fotografiile cu care Emil Hurezeanu a venit la „Jurnalul de seară” și în care actrița apare la mari festivaluri de film internaționale, alături de mari regizori ruși și de celebrul actor britanic Roger Moore.

Am întâlnit-o foarte copleșit de marea artistă care știam că este, o personalitate extrem de interesantă și atipică în rândul femeilor din filmul și din teatrul românesc”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Născută pe 19 iunie 1941, la București, Irina Petrescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică IATC, astăzi UNATC, în 1963.

A jucat în zeci de filme și piese de teatru, inclusiv radiofonic și de televiziune, de-a lungul unei cariere remarcabile, în regia unor nume de prestigiu ca Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Gheorghe Vitanidis, Mihai Iacob, Virgil Calotescu, Ion Popescu - Gopo, Dinu Tănase, Andrei Blaier, Manole Marcus, Iulian Mihu, Dan Piţa sau Mircea Veroiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri