Klaus Iohannis o felicită pe regizoarea Adina Pintilie: Mult succes în viitoarele proiecte!

Data publicării:
Award Winners Press Conference - 68th Berlinale International Film Festival
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Klaus Iohannis o felicită pe regizoarea Adina Pintilie, al cărei film - „Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă” - a câştigat, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur al celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, scrie News.ro.

Award Winners Press Conference - 68th Berlinale International Film Festival
Foto: Guliver/GettyImages

„Felicitări Adinei Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, pentru obţinerea prestigiosului premiu „Ursul de Aur” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin! Mult succes în viitoarele proiecte!”, a scris Klaus Iohannis, duminică dimineaţă, pe pagina sa de Facebook.

„Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă”, lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie, a câştigat, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur al celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, pelicula fiind desemnată şi cel mai bun lungmetraj de debut. Acesta este al doilea trofeu Ursul de Aur obţinut de un lungmetraj românesc, după performanţa realizată de "Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, în 2013.

Vădit emoţionată, Adina Pintilie a spus pe scena galei că nu se aştepta la acest trofeu şi că i-ar plăcea ca dialogul pe care îl propune filmul să ajungă peste tot în lume.

Ea a declarat, în conferinţa de presă organizată după încheierea ceremoniei de decernare a premiilor, că este un film necesar, mai ales zilele acestea, când frica faţă de celălalt creşte, şi este o invitaţie la empatie.

Centrul Naţional al Cinematografiei a respins de două ori finanţarea pentru acest proiect cinematografic, acordându-i, în final, în 2013, suma de 700.000 de lei. Pelicula a primit finanţare şi din partea fondului Eurimages, iar dezvoltarea proiectului cinematografic a fost făcută în Torino Lab, Atelierul Cinefondation şi Binger Lab.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri