Sari la conținut

Klaus Iohannis şi soţia, la concertul inaugural al Festivalului "George Enescu"

La concertul inaugural a asistat şi preşedintele Klaus Iohannis, alături de soţia sa, Carmen. 

Deschiderea de ieri seară a Festivalului Internațional „George Enescu”, aflat la ediția a XXII-a, reprezintă un nou...

Posted by Klaus Iohannis on 30 August 2015

A fost prima apariţie publică a şefului statului din luna iulie şi până acum.

FOTO: Facebook Klaus Iohannis

La sosirea la Sala Palatului din Bucureşti, preşedintele şi soţia sa au fost întâmpinaţi de ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

Festivalul "George Enescu" se va încheia pe 20 septembrie. La ediţia din acest an participă aproape 2.500 de artişti străini, iar şapte dintre orchestrele care vor concerta la Bucureşti sunt incluse în Top 20 al celor mai bune orchestre din lume.

Festivalul „George Enescu” este unul dintre evenimentele care transformă România într-o destinaţie turistică specială. Organizatorii şi agenţiile de turism estimează că 20.000 de străini vor veni la Bucureşti, la concertele din cadrul festivalului. Evenimentele culturale organizate în România au demonstrat deja că au succes.

În cele 22 de zile ale Festivalului „George Enescu”, la Bucureşti vor concerta, printre alţii, patru dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, inclusiv Israel Philharmonic Orchestra, dirijată de Zubin Mehta. Va susţine un recital şi violonista Sarah Chang, o vedetă a muzicii clasice. Biletele la spectacolele mari sunt vândute încă de la începutul anului.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului „George Enescu”: „Am ajuns la vânzare de 6,7 milioane de lei ceea ce este foarte mult pentru că în ediţia trecută au fost cam la jumătate”.

Agenţii de turism confirmă şi ei că, de la ediţie la ediţie, au tot mai mulţi clienţi care vin la Bucureşti special pentru Festivalul „George Enescu”.

Un alt eveniment care a adus în România foarte mulţi turişti străini a fost, vara aceasta, festivalul Untold de la Cluj.

Brăţările Untold au fost purtate de peste 245.000 de persoane în cele patru zile de festival. Artişti de renume internaţional au concertat pe Cluj Arena, dar şi pe încă şapte scene amplasate în oraş. 600.000 de euro au revenit Primăriei Cluj-Napoca în urma acestui festival.

Pentru hotelieri şi comercianţi, cele patru zile de distracţie au însemnat venituri duble faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Unele supermarketuri din oraş şi-au prelungit programul până la miezul nopţii, alte centre comerciale au avut promoţii pentru cei care au purtat brăţara Untold.

97.000 de oameni au asistat la concertele din cele patru zile ale Festivalului Electric Castle, de la Bonţida. 150 de artişti şi trupe au urcat pe cele șase scene, iar încasările din bilete au depăşit 4 milioane de lei.