Lucra în Italia, în construcții, când l-a descoperit o companie de teatru. Acum a participat la spectacolul de deschidere a Festivalului de Teatru de la Sibiu

Data publicării:
sibiu

Un paralelipiped uriaș, străbătut de 600 de cabluri, sfere suspendate pe care joacă actori, construcții fantastice ridicate de o macara hidraulică - pentru astfel de scene a trebuit să găsească soluții Viorel Roșu.

Spectacolul care a deschis Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, imaginat de artiști italieni, a impresionat peste 5.000 de oameni.

Tehnica din spatele unei astfel de producţii este rezultatul multor ani de muncă. Însă, acum 16 ani, Viorel Roșu nu-și imagina că va ajunge să facă teatru urban.

Lucram într-un institut de proiectare în Brăila. Eram tehnolog. Și m-am săturat să... Mă săturasem să nu-mi iau salariul. Salariul, pe vremea aia, era 90 de dolari. Și m-am hotărât să plec afară. Pur și simplu am luat autobuzul. Am muncit prin construcții”, povestește Viorel Roșu, director tehnic Kitonb.

În Italia a şi fost descoperit de directorul companiei de teatru. Artiștii nu știau cum să facă o podea să reziste la presiunea exercitată de un acvariu imens, în care ei jucau un spectacol, iar zugravul le-a făcut un calcul pe o bucată de ziar.

Am înțeles că Viorel nu este doar un muncitor, ci o persoană care are foarte multă experiență. A început să-mi spună povestea lui, ce a făcut în România și așa a început prietenia noastră”, spune Angelo Bonellor, director artistic Kitonb.

Impresionaţi de cunoştinţele tehnice ale muncitorului din România, l-au angajat pentru cele mai mari spectacole.

„Te trezești într-o roată care nu se mai oprește. Și te dezvolți fără să vrei. Deci pentru că, încet-încet, cererile vin, ideile-ți vin, reușești să creezi, să construiești și, evident, formezi un brand”, spune Viorel Roșu.

Pentru spectacolul de la Sibiu, Viorel Roşu a fost cel care a trebuit să gândească soluţiile tehnice.

După Festivalul de Teatru de la Sibiu, compania italiană va duce spectacolul „Zbor prin timp” la Palermo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri