Sari la conținut

Marcel Iureș: „Nu e în regulă ce se întâmplă, e un creștinism care se autodevoră”

Sunt multe schimbări, și în rău, și în bine. Cred că schimbarea este în preocuparea pentru a organiza, pentru a-ți fi bine bine ție, prin propriile puteri”, a spus Marcel Iureș.

„Marea problemă cred că va fi să credem până la capăt și biserica să creadă că e a noastră. L-am auzit pe dl Pleșu zilele trecute... ea trebuie să fie fermecătoare, trebuie să fie seducătoare, în condiții de mare pripas pentru creștinism. Nu e în regulă ce se întâmplă, e un creștinism care se autodevoră. E ceva ce vine dinăuntru. E foarte bizar. În condțiile în care ceea ce numim noi academie, academismul, e un artefact. Iradiază, vine puțină vibrație din zona aia. Competențele sunt toate încolonate, s-a ajuns la superspecializări, oameni care nu știu nimic despre Shakespeare, în schimb stiu să rezolve ecuații de gradul 6 și umblă cu fotonii”, a spus actorul.

„Răsturnnând, încercând să pui în partea cealaltă ceva, acolo apar portavioane, mii de miliarde, violență, oameni confuzi, continente confuze”, a adăugat Marcel Iureș.