Marele premiu al Festivalului de la Veneția a revenit unui film documentar italian

Data publicării:
6015553-AFP Mediafax Foto-GABRIEL BOUYS

„Leul de Aur” pentru cel mai bun film a fost decernat documentarului „Sacro Gra”, al regizorului italian Gianfranco Rosi. Este pentru prima oară în istoria festivalului când un documentar reuşeşte să plece acasă cu marele premiul. Pelicula prezintă vieţile a 12 oameni cu toate problemele, frustrările şi dezamăgirile lor.

Pelicula „Miss Violence”, a grecului Alexandros Avranas a reuşit să obţină două premii: „Leul de Argint” pentru cel mai bun regizor, dar şi „Cupa Volpi”, pentru cel mai bun actor. Filmul spune povestea unei fetițe care, în fața întregii familii, se aruncă de la balcon în ziua în care împlinește 11 ani. În mod bizar, după tragedie familia se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar motivul este dezvăluit treptat.

Trofeul pentru cea mai bună actriţă a revenit italiencei Elena Cotta, pentru rolul din „Via Castellana Bandiera”. Pelicula relatează confruntarea dintre două şoferiţe în traficul din Palermo.

Premiul special al juriului a revenit regizorului taiwanez Tsai Ming-Liang. Producţia lui prezintă viaţa dificilă a unei familii care trăieşte la periferia Taipei-ului.

Oficialii festivalului au declarat că în acest an foarte multe filme au pus accentul pe o realitate violentă şi întunecată, ca o reacţie la criza economică globală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri