Noaptea Muzeelor la Prado și Luvru

Data publicării:
noaptea muzeelor paris

În Spania, zeci de muzee şi galerii de artă din toată ţara au participat la acest eveniment. Cele mai multe şi-au prelungit programul şi după miezul nopţii. Vizitatorii au putut să vadă situri arheologice, picturi rupestre, ceramică antică şi opere ale unor artişti celebri. Una dintre cele mai mari atracţii a fost celebrul muzeu Prado din Madrid.

Muzeul Prado din Madrid nu este doar cel mai cunoscut din Spania, dar și cel mai vizitat: pe o suprafață de 50 mii metri pătrați, 2,5 milioane de turiști anual vizitează tot ce este mai bun în domeniul artei.

La Noaptea Muzeelor, vizitatorii au avut ocazia să vadă opere realizate de nimeni altul decât pictorul naţional spaniol, Goya, a transmis corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu.

Dar nu numai Madridul este un centru de atracţie atunci când vorbim de cultură, de artă. Este şi Parisul, capitala Franţei, acolo de unde a relatat Sebastian Perju:

Şi la Paris, Noaptea Muzeelor creează o agitaţie de nedescris, bineînţeles în special la muzeul Luvru, acolo unde mă aflu şi eu şi unde anual, peste 9 milioane de oameni trec pragul acestul muzeu, cel mai cunoscut şi cel mai vizitat din lume. Atât francezii get beget, cât şi turişti străini aflaţi în vizită în Franţa s-au înghesuit să vadă celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa”.

- Suntem studenţi în Statele Unite.

- A fost o coincidenţă că aţi fost aici în timpul Nopţii Muzeelor?

- Nu, am plănuit să venim aici. Am planificat.

- V-a plăcut?

- Da, ne-a plăcut. Am aflat şi că e gratis, aşa că am venit.

- A fost prea aglomerat? A fost bine?

- Nu prea, nu prea aglomerat, a fost în regulă.

Franţa este ţara unde noaptea muzeelor a fost marcată cu cel mai mare fast: 1.300 de muzee au participat la acest eveniment cultural. Era şi de aşteptat, deoarece oficialii francezi au venit cu ideea nopţii europene a muzeelor în 2005. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri