O ediție „Ca-n filme” destinată politicii în lumea cinematografică

Data publicării:
15 20copy-34744

Ediția din această săptămână analizează filmele cu şi despre oameni politici, alegeri şi campanii electorale, pentru a afla cum sunt folosite acestea pentru manipularea publicului sau pentru a-l informa pe acesta că este manipulat de lumea politică.

Ioan Andrei Ionescu, actorul Teatrului Național București și fostul coleg de platou al lui Sharon Stone și Andy Garcia, va fi prezentatorul emisiunii „Ca-n filme”.

Din rubrica „Istorie cinema” aflăm de la criticul de film Cristian Tudor Popescu, directorul festivalului Cinepolitica, Copel Moscu şi specialistul în comunicare politică Antonio Momoc, că, de multe ori, şi la regimurile totalitare, şi la cele democratice, filmele despre politică au o tenta puternic manipulatoare.

În rubrica „Tehnică cinema”, „Ca-n filme” îi va duce pe spectatori în culisele filmului „Evadarea”, de Andrei Gruzsniczki. „Evadarea” este povestea a trei personaje, un matematician interpretat de Sorin Leoveanu, o asistentă universitară interpretată de Ofelia Popii şi un securist interpretat de Florin Piersic Jr.

Cât despre „Interviu cu un cineast”, invitatul din această săptămână este „Senatorul melcilor” însuşi, actorul Dorel Vişan. Acesta a povestit despre cariera lui în film, despre noul val şi despre cele mai noi roluri ale sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri