Pleșu și Cărtărescu lipsesc de la Salon du Livre. Oișteanu: Au fost linșați politic și mediatic

Data publicării:
16032013 20salon-55228

„Ei și alții au fost intelectuali hărțuiți, linșați mediatic și politic și nu s-ar simți confortabil. Pleșu e discret, nu vrea să creeze o problemă în jurul acestui lucru. Simt că au fost atât de îndurerați și insultați, linșajul s-a produs ca în epoca stalinistă, încât vor să evite fraternizarea cu călăul”, a afirmat Andrei Oișteanu.

„Când s-a produs fractura în ICR, Ministerul francez al Culturii a invitat 27 de scriitori, de toate generațiile. Pentru că celor de la ICR nu le-a plăcut delegația, s-a format o contradelegație, cu alți oameni”, a explicat istoricul prezența a două delegații la Salon du Livre.

Sper ca intelectualii să găsească înțelepciunea, să se găsească alte valori și principii în jurul cărora să se adune, decât sporovăielile politice de acasă din județ”, a subliniat Andrei Oișteanu, care va participa la Salon du Livre.

„Mă duc acolo cu unele rezerve, cu unele timidități, nu prea știu cum să fac în anumite situații, nu vreau situații conflictuale. Mă duc invitat de Ministerul francez al Culturii. Mi-e frică de politizare, pentru că într-un fel această mare realizare culturală e produsul vechii echipe de la ICR, dar cei care se împăunează cu ea sunt cei din noua echipă”, a declarat Andrei Oișteanu.

„Președinții se mai schimbă, și de stat, și de ICR. problema e că dl. Marga ar fi trebuit să aibă înțelepciunea să nu arunce la gunoi tot ce a făcut Patapievici”, a mai spus istoricul în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Citiți și: Cum arată românul în ochii străinilor. Oișteanu: În perioadele de criză e nevoie de un vinovat de serviciu

Andrei Oișteanu: „Românii au o ospitalitate pe termen scurt. Nu sunt toleranți”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri