Povestea castelului de Hohenzollern, locul unde s-a născut una dintre cele mai importante dinastii ale Europei

Data publicării:
castel

Aflat la 50 de kilometri sud de Stuttgart, castelul de Hohenzollern este unul dintre cele mai vizitate locuri din Germania. Desprins parcă din poveşti, acesta este situat pe vârful dealului Zollern, la o altitudine de 885 de metri, printre munţi şi văi spectaculaose. Aici, acum 1000 de ani se naştea dinastia de Hohenzollern.

Istoria locului începe în jurul anului 1061 când doi cavaleri din Şvabia au fost ucisi într-o bătălie. Un secol mai târziu, documentele amintesc de Castelul de Zollern ca fiind o fortăreaţă solidă şi impunătoare.

De-a lungul timpului reşedinţa va suferi multe transformari, iar din secolul al XIV-lea dinastia îşi va schimba şi numele din "Zollern" în ceea ce astăzi cunoaştem drept "Hohenzollern".

În anul 1423, în urma unei dispute între membrii dinastiei, castelul a fost distrus în întregime. 30 de ani mai târziu, contele Jost Nicholas von Hohenzollern va reconstrui castelul într-o formă de potcoava, cu trei turnuri spre N-V. De-a lungul timpului însă, reşedinţa se degradează şi la sfârşitul secolului XVIII ajunge o ruină.

În anul 1819, la initiaţiva prinţului Frederic Wilhelm al IV-lea de Prusia a fost construit din nou castelul după modelul fortăreţei medievale. Noua constructie i se datorează arhitectului F.A. Stüler, iar costurile s-au împărţit între membrii dinastiei. Astfel, în anul 1867 castelul a fost finalizat aşa cum îl conoaştem astăzi, devenind un simbol al dinastiei de Hohenzollern şi un monument istoric impresionant al Germaniei.

Interiorul castelului spune istoria dinastiei. Aici sunt obiecte de artă, picturi şi sculpturi impresionante, arme şi armuri, argintărie şi cel mai important, câteva piese care fac parte din tezaurul regal: bijuterii, sceptre şi coroana regală prusacă, creată pentru împăratul Wilhelm al II-lea, în 1889. Coroana reprezintă simbolul suprem al puterii dinastice a familiei.

Pe unul dintre pereţii castelului este pictat arborele genealogic al dinastiei, în care se poate citi şi numele regilor României: Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea şi Mihai I. Peretele este completat mereu şi există suficient spaţiu pentru a fi scrise toate generatiile viitoare ale dinastiei.

Clădirea este construita în stil neogotic şi are ziduri înalte, ferestre înguste şi turnuri terminate în creneluri. Simbol al uneia dintre cele mai importante dinastii ale Europei, Castelul de Hohenzollern este astăzi transformat în muzeu. Dacă din punct de vedere cultural şi istoric aparţine Germaniei, locul adăposteşte un mileniu de istorie a uneia dintre cele mai emblematice dinastii ale Europei şi este vizitat de turiştii din întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri