Premieră în istoria muzicii. Concert cu instrumente create la imprimantă 3D

Data publicării:
toba la 3D

Instrumentele create cu imprimanta 3D sunt două chitare, o orgă şi o tobă. Iar concertul a fost susţinut de o trupă formată din câţiva studenţi de la Universitatea din Lund. Ideea aparţine unui profesor de la aceeaşi universitate.

Am folosit imprimarea 3D încă de la mijlocul anilor 90, dar am început să imprim instrumente muzicale cam în urmă cu doi ani. Am făcut-o de dragul distracţiei, ca să văd dacă se poate face aşa ceva. Imprimarea 3D îţi permite să creezi forme care sunt imposibil de făcut în alt fel”, spune Olaf Diegel, profesor la Universitatea din Lund.

Sceptici la început, artiştii au acceptat în cele din urmă ideea de a folosi instrumente create după specificaţiile lor.

„În mod ciudat, muzicienii sunt foarte creativi, dar şi foarte conservatori, astfel încât reacţiile lor au fost interesante. La început, s-au apropiat suspicioși de ceea ce este în esenţă o chitară de plastic. Apoi, când au cântat la ea, au fost uimiţi că sună ca o chitară electrică de înaltă calitate”, mai spune Olaf Diegel.

Cum prima reprezentaţie a fost o reuşită, profesorul suedez speră acum că va convinge tot mai mulţi artişti să folosească noile instrumente 3D. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri