Sari la conținut

Primul teatru inaugurat în România după revoluția din 1989

Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, a declarat pentru Mediafax că noua sală de spectacole a a fost realizată cu bani primiţi de la Ministerul Culturii, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 8.700.000 de euro plus TVA.

După mai multe decenii în care Teatrul „Ion Dacian” şi-a desfăşurat activitatea în spaţii-gazdă şi în sedii de conjunctură, acesta va funcţiona în curând într-o sală nou construită, care îi este destinată, clădirea urmând să fie inaugurată sâmbătă, cu premiera naţională a unuia dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile, „Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Stephen Barlow, informează un comunicat remis Mediafax.

Noua clădire a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” este amplasată pe Bulevardul Octavian Goga nr. 1, în imediata apropiere a Bibliotecii Naţionale a României. Lucrările la noul sediu au început în anul 2012, clădirea (cu o suprafaţă totală de 6.381,50 mp, distribuită pe trei niveluri) fiind proiectată să corespundă tuturor necesităţilor logistice şi tehnice moderne necesare bunei desfăşurări a activităţii sale, dar şi dezvoltării repertoriului.

Sala de spectacole are o capacitate de 550 de locuri, a căror amplasare oferă o vizibilitate foarte bună asupra scenei, şi beneficiază de o acustică adecvată, ceea ce oferă spectatorilor posibilitatea de a urmări în condiţii optime evenimentele artistice desfăşurate pe scenă. Scena are o suprafaţă de 14 metri lăţime, 20 de metri adâncime şi este dotată cu toate echipamentele tehnice moderne destinate realizării unor producţii muzicale de o complexitate ridicată.

Foaierul, care poate servi şi ca scenă de spectacol, librăria-magazin, cafeneaua, dar şi studioul destinat celor mai mici spectatori completează seria spaţiilor oferite publicului şi fac din Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” un loc modern, în deplin acord cu cerinţele secolului al XXI-lea, se arată în comunicatul citat.

Pe aceeași temă