Sari la conținut

Principesa Margareta: 1 Decembrie este o zi mare, în care este bine să fim uniţi din nou

Familia Regală a pornit sâmbătă într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României, la această călătorie, care se va încheia chiar pe 1 Decembrie, luând parte principesa Margareta, principele Radu, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, dar şi copii, bătrâni şi ambasadori.

Alături de principesa Margareta şi principele Radu au pornit în această călătorie simbolică şi principesa Maria, cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai şi ale Reginei Ana, şi principele Nicolae, alături de căţelul său, Milo.

Familia Regală a plecat într-o călătorie simbolică, la Sinaia, cu trenul

Regele Mihai şi Regina Ana nu au putut să participe la acest eveniment, aceştia nefiind în prezent în România, după cum a precizat principesa Margareta. Ea a mai spus că este foarte mândră că la această călătorie simbolică participă şi doi invitaţi speciali, respectiv arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

Seria de evenimente organizate de Familia Regală cu prilejul Zilei Naţionale a României va continua sâmbătă, la castelul Peleş din Sinaia, cu o recepţie a Corpului Diplomatic, şi duminică, în acelaşi loc, cu o ceremonie de învestire a furnizorilor regali.

Potrivit site-ului Familiei Regale în următoarele zile vor avea loc mai multe evenimente: 

Ceremonie de învestire a Furnizorilor Regali la Castelul Peleș duminică, 30 noiembrie 2014

Duminică, 30 noiembrie 2014, Alteta Sa Regală Principesa Moștenitoare va oferi, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România.

Ceremonia va avea loc la ora 17, în Holul de Onoare.

La ceremonie va participa Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Trenul Regal, de la Gara Sinaia la Gara Regală Băneasa luni, 1 decembrie 2014

Luni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor efectua un drum simbolic, ce aduce un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României.

Principesa Moștenitoare si Principele Radu vor fi însoțiți de Principesa Maria și Principele Nicolae.

Alături de Familia Regală, se vor afla Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, împreună cu soțul ei.

Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor primi reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile.

Trenul Regal va pleca la ora 09.08 din Gara Sinaia. Plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 09.00.

Traseul și orele de oprire ale Trenului Regal, în ziua de 1 decembrie 2014, vor fi:

Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38.
Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10.
Gara Râmnicu Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02.
Gara Focșani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15.
Trenul Regal va aduce Familia Regală la București, seara, la Gara Băneasa.