Protest la Teatrul Dramatic din Brașov

Data publicării:
protest teatru dramativc

Situaţie tensionată la Teatrul Dramatic din Braşov. Un spectacol şi o repetiţie au fost deja anulate, iar mulţi actori au ieşit în stradă, aseară, purtând benzi adezive pe gură. Actorii sunt nemulţumiţi de modul în care a fost desemnat câştigătorul pentru postul de director al instituţiei.

Protestul a început în faţa teatrului vineri seară, cu puţin timp înainte de ora 19. Actorii, cu benzi adezive pe gură, au împărţit trecătorilor manifeste, în care contestă corectitudinea concursului desfăşurat joi şi câştigat de Dan Marius Zarafescu, director adjunct al Teatrului Notarra, din Bucureşti.

„Au încălcat normele de procedură ale concursului, prin faptul că nu au pus întrebări candidatului, ci doar au încercat să-i convingă pe cei prezenţi că Dan Marius Zarafescu trebuie validat”.

SURSA: Comunicatul actorilor protestatari

Se spune în comunicatul celor nemulţumiţi. La protest au participat nouă dintre cei 83 de angajaţi ai teatrului.

Aceşti colegi de-ai noştri, fiind manipulaţi, ei se comportă ca atare”, afirmă George Custură, actor Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov.

Membrii taberei care contestă concursul pentru şefia teatrului au anulat spectacolul de joi. Nici repetiţiile de aseară nu au mai avut loc, iar întreaga activitate a teatrului este blocată.

Ei au spus că nu vor să mai joace până când Primăria nu organizează un alt concurs”, spune Ovidiu Grădinar, secretar general Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov.

De partea cealaltă, acuzaţiile sunt respinse.

A existat un concurs, care s-a desfăşurat, din punctul nostru de vedere, după toate rigorile legii”, afirmă Viorica Geantă, Chelbea, actriţă Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov .

Ca să fie declarat respins cel care a avut acel proiect, notat cu 9,60 cred, ar fi trebuit să aibă nota 4,39 la interviu, or este ridicol să-ţi închipui că cineva care a avut un proiect de peste 9 poate lua 4,30 şi ceva”, spune Emil Boroghină, membru comisia de concurs.

Examenul s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor legale, cu maximă transparenţă”, declară Mihai Costel, viceprimarul Braşovului.

Este a treia încercare pe care autorităţile locale o fac, pentru numirea unui director la Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov. Primele două încercări au eşuat tot pe fondul nemulţumirilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri