Sari la conținut

Radu Beligan, condus pe ultimul drum

Sute de oameni au venit la Teatrul Naţional ca să-şi ia rămas bun de la maestrul Radu Beligan. Printre cei prezenţi au fost şi colegii de breaslă ai marelui actor.

Florin Piersic: „Sunt atât de singur şi de trist pentru că nu-mi vine să cred că maestrul Beligan, tocmai dumnealui să mă părăsească acum. Avea 35 de ani când eu, elev fiind la Cluj, l-am văzut pentru prima dată pe scenă în piesa D-ale carnavalului. N-am să uit niciodată”.

George Ivascu, actor: „Obişnuiam să-l sărbătorim pe 14 decembrie, la Teatrul Metropolis. Voi continua această tradiţie.

Maestrul Beligan spunea "când îmi văd publicul fericit, adorm liniştit". De aceea nu o să spun "Adio, maestre!", ci doar "Somn uşor, maestre"!

Printre cei care au venit să îşi ia rămas bun a fost şi ministrul Culturii, Corina Şuteu: „Radu Beligan este şi un simbol al unei forme extrem de inedită de tinereţe. Tinereţea celui care acceptă de fiecare dată să joace alte roluri, în viaţă şi pe scenă, şi să reuşească de fiecare dată să ne facă să credem că aceste roluri există”.

Radu Beligan a părăsit Teatrul Naţional în aplauzele celor prezenţi.

Radu Beligan a murit, miercuri, la vârsta de 97 de ani. Marele actor s-a stins din viaţă la Spitalul Elias din Capitală unde fusese internat din cauza unor probleme de sănătate.

Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea