Românul nominalizat la Oscar pentru efecte speciale, Adrian Corsei, pentru Digi24: „Majoritatea filmelor de azi sunt construite 80% pe efecte speciale”

Data publicării:
Iron-Man-3

O peliculă care îi datorează unui român avalanşa de efecte speciale s-a numărat printre filmele nominalizate la Oscar la această categorie. Adrian Corsei a coordonat echipa responsabilă de ilustrarea incredibilelor fapte de vitejie ale lui Iron Man 3, producţie cu încasări de peste 400 de milioane de dolari.

Românul Adrian Corsei, cel care a realizat efectele speciale pentru Iron Man 3, a început să lucreze în domeniu la compania Trixter din Munchen, Germania, acum doi ani. Imediat după aceea, lui Adrian Corsei i-a fost încredinţată conducerea echipei care s-a ocupat de Iron Man 3. Patru luni a lucrat la producția care îi are în rolurile principale pe Robert Downing Jr, Gwyneth Paltrow şi sir Ben Kingsley.

Din păcate, lumea nu realizează, dar majoritatea filmelor de azi sunt construite 80% pe efecte speciale. În mare parte, actorii, când fac o secvență, o filmează pe un aşa-zis green-screen - pe ecranul albastru sau verde. Iar restul este completat cu conţinut digital, făcut în studiouri, cu foarte multă muncă”, explică Adrian Corsei pentru Digi24.

Iron Man 3, nominalizat anul acesta la Oscar la categoria Efecte speciale, nu este singurul film de mare amploare în care este implicat tehnicianul român. „De curând, mai exact săptămâna trecută, am terminat Captain America, care va ieşi pe ecrane pe 4 aprilie, am mai făcut Cloud Atlas, White House Down”, spune el.

Oscarul pentru Cele mai bune efecte speciale a fost obţinut de Gravity, iar decizia Academiei americane de Film nu a fost o supriză pentru Adrian Corsei: „Eu cred că era previzibil. Ceea ce au făcut acolo a fost impresionant. Singurele lucruri reale de pe ecran sunt capul Sandrei Bullock şi al lui George Clooney, restul este digital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri