Sari la conținut

Sala Mare a Teatrului Național, redeschisă după patru ani

Printre spectatorii veniţi la premiera piesei „Înşir'te, mărgărite” de Victor Eftimiu, s-au aflat politicieni, oameni de sport (inclusiv Simona Halep și Ion Țiriac), dar şi membri ai familiei regale. Înainte să intre în Sala Mare, cu toţii au admirat noua imagine a Teatrului Naţional din Bucureşti.

 

„Este un vis vechi pe care l-am avut și când eram ministru, succesorii mei, mai ales Caramitru, au reușit să transforme visul nostru în realitate, am vizitat puțin, va fi într-adevăr punctul zero de maximă importanţă al culturii româneşti”, a spus Răzvan Teodorescu, fost ministru al culturii.

„Superb, e o realizare fantastică și foarte bună pentru toți care vin să-l viziteze (...) Aducem altă atmosferă”, a apreciat secretarul de stat Raed Arafat.

„O investiție care o să ne facă mândri de Teatrul Național, o piesă care are un istoric destul de impresionant”, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul justiției.

Directorul Teatrului Naţional promite şi alte spectacole de amploare care vor fi jucate pe scena Sălii Mari.

Revenirea pe scena Sălii Mari a spectacolelor care nu au putut fi jucate, printre ele sunt Vizita bătrânei doamne și Toți fiii mei, spectacole de anvergură, apoi va reveni aici Dineul cu proști, tot aici va veni, în sfârșit, pentru că pentru sala asta a fost conceput, Revizorul de Gogol și începem repetițiile, distribuirea actorilor pentru Visul unei nopți de vară”, a dezvăluit directorul Ion Caramitru.

Spectacolul pus în scenă de Dan Puric a durat mai bine de trei ore şi a fost aplaudat la scenă deschisă de public.

Personalităţile invitate la premiera din Sala Mare au participat, după spectacol, la un dineu oraganizat in foaierul teatrulul.

Mi-a plãcut tot. Ce a făcut Caramitru este fantastic. Ce a făcut Dan Puric este minunat. O feerie și cu ironie, și cu pantomimă, și cu dans, și cu de toate”, a declarat Mona Muscă, fost ministru al culturii.

Ne-am simțit extraordinar. Mi-a plăcut costumația, mi-a plăcut cum actorii au jucat pe scenă”, a spus Gabriela Szabo, ministrul tineretului și sportului.

E o seară specială pentru Teatrul Național și pentru toți cei care iubesc teatrul românesc”, a afirmat actualul ministru al culturii, Ionuț Vulpescu.

Reconstrucţia Sălii Mari a durat patru ani. În total, refacerea clădirii celui mai mare teatru din România a costat 60 de milioane de euro. Urmează reamenajarea terasei, care va găzdui o scenă în aer liber, şi a spaţiului din faţa teatrului, care va fi transformat într-o zonă de promenadă.

Citiți și: 

Ion Caramitru: Acum, TNB rezistă unui cutremur de până la 9 grade

Teatrul Național se reinventeză. Termenul „mall cultural” nu este însă pe placul tuturor

Președintele Klaus Iohannis a vizitat Teatrul Național

Înşir-te Mărgărite!”, spectacolul care redeschide Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti

Teatrul Național București, teatrul cu cele mai multe săli din lume. Ilinca Tomoroveanu: Nu sunt tehnicieni pentru atâtea săli

Roșu imperial pentru cea mai importantă scenă a teatrului românesc

Teatrul Național București revine la forma inițială după patru decenii. Ion Caramitru: „Prima demolare pozitivă”