Sala Unirii și Muzeul Unirii din Alba Iulia intră în reabilitare

Data publicării:
sala1

Timpul a lăsat semne adânci în pereţii Muzeului şi în Sala Unirii. Sunt crăpături în multe locuri, geamurile şi uşile sunt scorojite, iar exteriorul este ros de vreme. Ultimele reparaţii capitale s-au făcut acum două decenii.

Acoperişul este cel mai afectat, sistemul de încălzire... Noi trebuie să ne ocupăm în special de partea expoziţională, de modernizare”, spune Tudor Roşu, istoric la Muzeul Naţional al Unirii, Alba Iulia.

În primul rând pentru turişti, noi ne bucurăm pentru turişti, Alba Iulia este un oraş turistic, un flux din ce în ce mai mare de vizitatori care vin la muzeu şi la Sala Unirii”, spune George Bounegru, arheolog la Muzeul Naţional al Unirii.

Reparaţiile costă aproape zece milioane de lei şi ar trebui să fie gata peste doi ani.

Noi sperăm ca în vara anului 2016 să înceapă execuţia celor două clădiri, respectiv Sala Unirii şi Muzeul Unirii, undeva în iunie”, spune, Dan Popescu, director tehnic la Consiliul Judeţean Alba.

În Sala Unirii accesul este gratuit, iar la muzeu biletul de intrare costă 8 lei pentru adulţi şi jumătate din preţ pentru elevi şi studenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri