Scriitorul Radu Paraschivescu: O zi fără citit este ca o zi fără râs

Data publicării:
radu paraschivescu captura

Scriitorul Radu Paraschivescu a recunoscut că, în trecut, a citit pentru a acumula. Acum însă citeşte pentru că... „Citesc în primul rând pentru că îmi place, pentru că cititul înseamnă accesul la poveşti, adică accesul la vieţi, adică accesul la nişte agenţii de turism care nu costă nimic. E agenţia de turism Makondo a dlui Marchez, e agenţia de turism Medeleni a dlui Teodoreanu. Sunt o grămadă de agenţii. Câştigi timp, poţi fi sedentar şi turist in acelasi timp şi poţi să fii parazitul de lux al unor personaje mari”, a spus Radu Paraschivescu, scriitor.

Radu Paraschivescu realizează două emisiuni care sunt difuzate de Digi 24. În una dintre ele, intitulată „Dă-te la o carte", încearcă să-i convingă pe telespectatori că merită să facă o călătorie în lumea fascinantă a cărţilor.

Cred că o zi în care nu am citit nimic e ca o zi în care nu am râs deloc. Adică o zi pe care putem să o ştergem din bilanţ. Cititul din plăcere presupune şi logodna mea cu Digi 24 pentru rublica de carte”, a spus Radu Paraschivescu, scriitor. Radu Paraschivescu recunoaşte că notorietatea sa este legată mai de degrabă de postura de comentator sportiv decât de aceea de scriitor.

În momentul în care devii notoriu, s-ar putea ca notorietatea să râdă de tine. În 95% din cazurile unui drum cu taxiul am fost întrebat de ce nu zic ceva şi de Dinamo, dacă am ceva cu Botoşaniul şi dacă a fost ofsaid în minutul 58. Ca urmare notorietatea televizorului nu e întotdeauna un premiu”, a spus Radu Paraschivescu, scriitor. 

Forbes România a organizat cea de-a doua ediție a conferinței Forbes Heroes, un eveniment despre inovaţie, performanţă şi modele adevărate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri