Scurtmetrajul românesc „Superman, Spiderman sau Batman” a luat un premiu european

Data publicării:
5323319 20mediafax 20foto 20mircea 20rosca-36384

Urcat pe scenă pentru a-şi primi premiul, regizorul Tudor Giurgiu a amintit că astăzi este Ziua Naţională a României şi a spus că „este grozav că această premiere se întâmplă astăzi”. „Superman Spiderman sau Batman„ spune povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Scurtmetrajul a mai fost premiat la alte trei festivaluri şi va fi nominalizat pentru Oscar la categoria sa.

Mai multe detalii pe blogul personal al regizorului Tudor Giurgiu, unde puteți vedea filmul.

Tudor Giurgiu: „O potriveală extraordinară că am primit premiul de Ziua României”

„A fost o supriză și o potriveală extraordinară că am primit acest premiu chiar de Ziua României. Este un film la care țin foarte mult, pe care l-am realizat alături de oameni foarte dragi mie și acest lucru cred că s-a cunoscut, pentru că a luat deja câteva premii. Cei care vor sa vada filmul, pot să îl vadă pe blogul meu”, a declarat Tudor Giurgiu la Digi24.

Este cel de-al doilea premiu primit de regizorul român. În octombrie, Tudor Giurgiu și echipa sa au câștigat premiul cel mare la festivalul internațional de scurtmetraje, „Manhattan Short”, pentru același film.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri