Sari la conținut
News Alert

Serialul „Urzeala tronurilor” s-ar putea încheia printr-un lungmetraj

Scriitorul George R. R. Martin, autorul romanelor pe baza cărora este realizat serialul, a lăsat să se înţeleagă că ideea este discutată în această perioadă în cadrul echipei de producţie a postului HBO, informează allocine.fr, citat de Mediafax.

„S-ar putea să fie nevoie de un lungmetraj pentru a încheia serialul”, a declarat George R. R. Martin pentru publicaţia The Hollywood Reporter.

„Ar putea fi o producţie cu un buget de lungmetraj, ceva de ordinul sumei de 100 milioane de dolari pentru un film de două ore. Ştiţi, acei dragoni sunt uriaşi”, a adăugat scriitorul american.

În condiţiile în care sezonul al patrulea din serialul „Urzeala tronurilor” va debuta pe micile ecrane din Statele Unite pe 6 aprilie şi George R. R. Martin mai are programate alte două romane din această franciză literară, creatorii show-ului produs de HBO au vorbit deja despre dorinţa lor de a încheia serialul după şapte sau opt sezoane, însă nu au luat deocamdată o decizie finală în acest sens.

Este posibil ca universul „Game of Thrones” să se prelungească, pe marile ecrane, graţie celor trei nuvele scrise de George R. R. Martin în seria „Tales of Dunk and Egg”, care au o acţiune anterioară aceleia din "Urzeala tronurilor", fiind plasată cu 90 de ani înainte de evenimentele din această serie.

Cel de-al patrulea sezon al serialului „Urzeala tronurilor” va avea premiera în România pe 7 aprilie pe postul HBO.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul original HBO „Urzeala tronurilor” are o acţiune centrată vag în secolul al XV-lea, într-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul şi fantasticul vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor”.

Serialul „Game Of Thrones” a fost primit numeroase premii internaţionale, inclusiv un Glob de Aur şi un premiu Emmy, câştigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Seria „Cântec de gheaţă şi foc” ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epică scrisă de romancierul şi scenaristul american George R. R. Martin. Acesta a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 24 milioane de copii doar în America de Nord.