Sicriul regelui Carol al II-lea a fost mutat alături de cel al fiului său, Mihai I

Data actualizării: Data publicării:
inhumare carol II

Ceremonie funerară impresionată a Casei Regale. Sicriul regelui Carol al II-lea a fost mutat sâmbătă în noua necropolă regală de la Curtea de Argeş, alături de cel al fiului său, Mihai întâi de România.

Slujba de la Catedrala Arhiepiscopală Curtea de Argeş a durat aproape aproape o oră şi jumătate. Preoţi veniţi special din Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa au slujit în faţa sicriului Regelui repatriat acum 16 ani din Portugalia, unde a murit.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a fost reprezentată la ceremonia funerară, de Alteţa Sa Regală Principele Radu.

La ceremonie au fost prezente principesele Sofia şi Maria. Printre cei care au mai fost prezenţi s-au numărat principele Nicolae şi soţia sa Alina Binder, secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi, academicianul Răzvan Theodorescu, Toni Greblă, secretar general al Guvernului, Paul Lambrino şi soţia sa Lia.

La ieşirea din Vechea Catedrală spre Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea au fost purtate pe umeri de militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

În aceeaşi necropolă sunt înmormântaţi regina Ana şi regele Mihai I al României.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, fiind depuse într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş, potrivit Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Regele Carol al II-lea a renunţat de două ori la tronul României, ca să se poată căsători cu femeia pe care o iubea şi care nu făcea parte dintr-o casă regală.

Sursa: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri