Sorin Roșca Stănescu și Gabriela Firea vor o nouă Lege a audiovizualului

Data publicării:
srs 20firea 205502338 20mediafax 20foto 20razvan 20chirita-43912

Eu aş dori să reducem această instituţie care reglementează audiovizualului strict la o instituţie care veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi de televiziune şi care să nu aibă absolut nicio putere de a mai pune vreodată în discuţie conţinutul emisiunilor de radio şi de televiziune, lăsând acele încălcări (...) pe seama parchetului şi pe seama altor instituţii, cum ar fi Protecţia consumatorului”, a spus Sorin Roșca Stănescu, membru al Comisiei pentru cultură din Parlament.

Ne-a fost vârâtă pe gât această lege a audiovizualului, a fost ca un element de şantaj ca să accepte Guvernul în 1991 o televiziune particulară, să accepte existenţa unei televiziuni alternative”, a mai spus senatorul.

Senatoarea Gabriela Firea a afirmat că doreşte modificarea Legii audiovizualului, în sensul eficientizării „luptei duse de CNA cu factorii care degradează spaţiul audiovizual, concomitent cu înlăturarea suspiciunilor de partizanat politic asupra deciziilor Consiliului”, potrivit MEDIAFAX.

Sorin Roșca Stănescu a mai că atunci mulţi dintre colegii săi au cedat şi au acceptat să dea curs unor presiuni ale unor birocraţi de la nivelul UE, „gen Monica Macovei, dar din alte ţări veniţi”.

„Aşa s-a ajuns la acest rău teribil, care a crescut ca un cancer”, a apreciat parlamentarul.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, Georgică Severin, a spus la rândul său că este nevoie să se lucreze pe „zona Legii audiovizualului, evident, însă, în contextul în care sunt o ţară a Uniunii Europene, respectând aquis-ul comunitar pe acestă zonă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri