Sari la conținut

Tablou valoros descoperit într-un pod din Franţa

 

Sursă imagine: Wikipedia/ Caravaggio - Portret de Ottavio Leoni 

Această lumină deosebită, această energie tipică lui Caravaggio, fără corecturi, pictura executată cu mână sigură și substanțele picturale duc la concluzia că tabloul este autentic”, a declarat expertul, citat de AFP.

Asupra pânzei „vor exista mai multe controverse decât expertize”, a adăugat totuși specialistul, în contextul în care unii colegi ai săi par circumspecți.

Tabloul a fost găsit de proprietarii unei case din zona Toulouse, în aprilie 2014, când au desfăcut acoperișul pentru unele lucrări de reparație, a afirmat Eric Turquin. Pânza a fost dusă apoi la un expert de la o casă de licitații, care a făcut apel la cabinetul lui Turquin.

Ministerul francez al Culturii a refuzat, printr-o hotărâte din 31 martie, să acorde „certificatul de export solicitat pentru tabloul potențial atribuit lui Michelangelo Merisi, zis Caravaggio”, în așteptarea opiniei experților. Ministerul consideră că pânza merită „să fie păstrată pe teritoriul francez ca un jalon foarte important al stilului lui Caravaggio”.