Sari la conținut

Cei mai vânduţi autori la târgul Gaudeamus

125.000 de vizitatori şi 850 de evenimente. Este bilanţul târgului de carte Gaudeamus 2016, care şi-a închis porţile aseară. Au fost cinci zile pline la standurile celor peste 300 de expozanţi, de la Romexpo.

Cea mai recentă carte a lui Lucian Boia - ”Un joc fără reguli - Despre imprevizibilitatea istoriei” - a fost cea mai vândută carte la editura Humanitas, cu peste 800 de exemplare, la cea de-a 23-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat duminică seară la Romexpo. Volumul ”Ulysses 732. Romanul Romanului”, de Mircea Mihăieş, a fost cel mai vândut la Editura Polirom, iar ”Zgomotul timpului” de Julian Barnes a fost cea mai cumpărată carte la editura Nemira. Vânzări spectaculoase au înregistrat şi cartea-eveniment ”Doamna de la Miezul Nopţii”, de Cassandra Clare, de la editura Corint, dar şi ”Jamila Cuisine” de Geanina Staicu-Avram, la Curtea Veche Publishing. Editura Litera a fost prezentă cu sute de noutăţi editoriale, bestselleruri, colecţii noi, cărţi premiate şi ecranizate, din care cititorii şi-au desemnat titlurile preferate, pe primul loc situându-se volumul “Înainte să te cunosc”, şi continuarea acestuia: “După ce te-am pierdut”, de Jojo Mojes.

Invitatul de onoare al ediţiei a fost China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană dar şi cu un program dedicat profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului.

A fost cea de 23 ediţie a acestui eveniment. Următoarea ediţie Gaudeamus va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie 2017, Statele Unite ale Americii fiind invitat de onoare.