Teatrul Național va inaugura în toamnă trei săli complet refăcute. Digi24 prezintă în premieră imagini

Data publicării:
teatru

Digi24 vă prezintă în premieră imagini cu noile săli de spectacol care peste mai puţin de o lună îşi vor primi spectatorii. 

Din toamnă, spectatorii vor avea parte de un Teatru Naţional complet schimbat: săli moderne şi multifuncţionale, spaţii de relaxare, cafenele şi touchscreen-uri cu informaţii despre piese şi actori. În premieră, publicul va avea acces la un spaţiu de 6.000 de metri pătraţi destinat relaxării.

Arhitectul Romeo Belea, cel care a proiectat teatrul în 1964, a regândit unele săli. Cea mai nouă dintre ele este sala „Pictură". Aceasta are gradene mobile şi poate fi modificată în funcţie de piesa jucată.

Cea mai importantă schimbare a suferit-o însă fosta sală a Teatrului de Operetă „Este poate cea mai ofertantă din Europa, deocamdată, având o geometrie variabilă şi putând fi în 20 de minute modificată cu locuri cu tot”, a explicat Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti.

O altă noutate este Sala Atelier, unde nu există gradene tocmai pentru ca regizorii să poată aşeza publicul aşa cum doresc. În paralel, muncitorii s-au apucat să refacă şi ultimele două săli, Sala Mare şi Amfiteatrul în aer liber de pe acoperiş.

Lucrările de modernizare au început în 2010, când a fost contractat de Guvern un credit de 65 de milioane de euro la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Conducerea Teatrului spune însă că va fi nevoie de mai mulţi bani. Arhitecţii au descoperit câteva probleme apărute după ce teatrul a suferit modificări în perioada comunistă.

Instituţia încearcă totuşi să recupereze banii necesari din vânzarea biletelor, mai ales că în ultimii ani numărul spectatorilor a crescut cu mai bine de 160%.

Lucrările de modernizare trebuie finalizate la sfârşitul anului viitor. Noua capacitate a Teatrului Naţional Bucureşti va fi de peste 2900 de locuri, faţă de 1600 în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri