Sari la conținut

TIFF 2014. Filmul spaniol Stockholm a câştigat Trofeul Transilvania

Ediţia cu numărul 13 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania a ajuns la final. În faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca s-a aşternut covorul roşu pentru ceremonia de decernare a premiilor.

A fost o ediţie foarte, zic eu, spectaculoasă, începând de la filme şi până la evenimentele speciale, am avut parte de multe săli pline şi asta ne bucură”, spune Cristian Hordilă managerul festivalului.

„Ediţia 13 nu a fost una cu ghinion. Am avut invitaţi minunaţi, filme foarte bune, cred că a fost o ediţie de maturitate”, spune regizorul Tudor Giurgiu.

Printre vedetele din acest an ale festivalului s-a aflat cântăreaţa Angela Similea, actriţă într-un scurt metraj inspirat de una dintre cântecele sale - „Să mori din dragoste rănită”.

„Extraordinar. Am fost invitată, am venit pentru prima oară, organizare extraordinară, filme frumoase, din câte am văzut eu”, spune Angela Similea.

Invitat de onoare al ediţiei din acest an a fost Debra Winger, căreia i-a fost înmânat un premiu special pentru întreaga sa carieră.

„Sunt foarte fericită să fiu aici, e o seară superbă, un loc minunat. Mi-ar fi plăcut să petrec mai mult timp, sper să revin, dar pentru ce am venit a fost grozav”, a declarat ea.

217 filme din 55 de ţări au intrat în competiţie pentru trofeele TIFF 2014. Primele acordate au fost premiile pentru interpretare, obţinute de doi actori spanioli, protagonişti ai filmului Stockholm, a cărui acţiune se derulează într-o singură noapte.