Tudor Chirilă: Mi-aş dori să interpretez un rol complet diferit de mine

Data publicării:
03022013 20chirila-47482

„Eu sunt un foarte bun actor de compoziţie. În film, oamenii te distribuie şi în general regizorii te distribuie pentru că te potriveşti fizic cu personajul, în prima fază. Mi-aş dori să am posibilitatea să interpretez ceva complet diferit de mine şi ştiu că pot s-o fac foarte bine. Dar pentru asta e nevoie şi de un partener şi de încrederea lui. Adică să joci un personaj împotriva ta”, a mărturisit Tudor Chirilă într-un interviu pentru emisiunea „Ca-n filme” de la Digi24.

Tudor a absolvit Facultatea de Actorie în 1996 şi de atunci joacă, la teatru sau în filme.

La trei ani după ce a absolvit facultatea, Tudor a jucat în „Nordrand”, un film austriac selectat în competiţia Festivalului de la Veneția.

„Aveam o scenă foarte grea. Trebuia să merg pe o stradă şi eram filmat de la o faţa albă şi trebuia să încep să plâng. Dar gradat, şi cam în 30 de secunde, cam atât dura cadrul. Era foarte greu, era foarte frig, era foarte greu şi eu mă tot concetram la chestia asta”, povestește actorul.

În 2004, l-a interpretat pe Godzi, în lungmetrajul Milionari de weekend”. Doi ani mai târziu, a primit unul dintre cele trei roluri principale din Legături bolnăvicioase”, de Tudor Giurgiu.

Privirea lui Tudor Chirila i-a asigurat un rol într-un film de acţiune grec, care va avea premiera anul acesta.

„Eu eram şeful de bandă, eu fiind român, şi ceilalţi erau greci, bulgari şi albanezi. Şi am repetat la Atena înainte şi după care tot acolo am filmat, şi nu ştiu, presupun că omul acolo m-a văzut. Mi-a zis: eu am nevoie de privirea asta foarte intensă. Zicea că am o privire extrem de intensă care lui îi place foarte mult şi că are nevoie, mai ales într-o scenă de final de privirea asta, şi că a căutat peste tot şi că asta e personajul”, a declarat Chirilă.

Actorul s-a pregătit intens pentru rolul din filmul care se va lansa în luna mai.

„Am făcut şi nişte pregătire cu un antrenor al echipelor de antitero israeliene. Şi o tehnică făcută de ăia foarte dură, extrem de dură. Şi ne-am întâlnit toţi cinci, toţi actorii din gang, şi am repetat, am făcut două zile de antrenamente, cu lovituri, ca atunci când intrăm în casă să fim foarte siguri pe noi”, a mărturisit Tudor Chirilă.

Recent, Tudor a terminat de scris un scenariu.

„Eu i-aş spune o dramă psihologică, dramă urbană cu accente comice. Chiar în perioada asta încerc să-l dau spre lectură câtorva oameni din industrie ca să iau feedback şi în acelaşi timp să încerc să găsesc un producător, şi un regizor interesat şi să le pasez acest scenariu, indiferent dacă mă include pe mine sau nu”, a spus actorul.

Tudor Chirila va continua să caute roluri cât mai „străine” de el pentru că îi plac provocările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri